Is een sauna na sporten goed? Dat is de vraag die wij gaan beantwoorden in dit artikel.

Het zitten of bezoeken van een sauna is erg goed. Het helpt bij het ontspannen van het lichaam en de geest. Het kan helpen met gewichtsverlies, elimineert giftige stoffen door de huid, verhoogt de weerstand van je lichaam, je krijgt er een sterker immuunsysteem van en het zorgt voor een mooie en gezonde huid.

Maar is het ook gezond na het sporten of ervoor?

Een bezoek aan de sauna voor het sporten wordt sterk afgeraden. Dit komt doordat je erg veel zweet wanneer je in de sauna zit of tussen sauna’s loopt. Dit vergt erg veel energie waardoor de kans groot is dat je niet genoeg energie overhoudt om na een bezoekje aan de sauna intensief te gaan sporten.

Een bezoekje aan de sauna zorgt er niet voor dat extra calorieën worden verbrand, het zal geen extra spierkracht geven of de conditie verbeteren.

Is een bezoekje na het sporten aan een sauna goed?

Een bezoekje aan een sauna na het sporten zorgt er niet voor dat je minder spierpijn hebt. Wanneer je intensief gesport hebt en naar een sauna gaat om geen spierpijn meer te krijgen dan zit je verkeerd.

Een sauna zorgt er daarentegen wel voor dat je een betere doorbloeding krijgt, maar dit zal niet heel erg bijdragen aan het herstellen van spieren.

Voor het sporten wordt een bezoekje aan de sauna afgeraden, maar na het sporten kan het zeker helpen om even tot rust te komen en te ontspannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like