Een luxe hondenhok buiten plaatsen? Een hondenhok  is vaak vooral praktisch bedoeld en wordt dus erg basic gebouwd. Een hok dat buiten geplaatst kan worden, is de uitzondering op de regel. Deze hebben namelijk een stevige constructie nodig om te voorkomen dat ze omwaaien of in zee zullen verdwijnen bij sterke storm.

Eén van iedere hondentrimmer genoemde aandachtspunten is dan ook een robuuste ondergrond waarop je het hok plaatst. Bovendien is het verstandig om te kiezen voor een hok dat niet van hout of kunststof is gemaakt, maar uit aluminium of RVS bestaat. Dit soort materialen zijn namelijk weerbestendig en gaan dus veel langer mee.

Als je toch liever voor een houten variant gaat, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het materiaal goed geïmpregneerd is. Zo kan het niet rotten en blijft het ook mooi van kleur. Een ander nadeel van hout is dat het kan gaan krimpen of uitzetten in de loop der tijd, waardoor het hok minder stevig zou worden.

Wanneer je een hondenhok wilt kopen is het belangrijk te weten waar je het hok gaat plaatsen. Deze moet het liefst geplaatst worden op tegels en in de schaduw. Op deze manier kan de hond tijdens de zomermaanden lekker zich terug trekken in een koud hondenhok. Het is dan ook erg verstandig om je hondenhok te isoleren.

Door je hondenhok te isoleren wordt de warmte vastgehouden tijdens de wintermaanden en wordt de warmte zo veel mogelijk buiten gehouden in de zomer. Je kan er ook voor kiezen om vloerverwarming aan te brengen, dan wordt je viervoeter helemaal in de watten gelegd!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like