Tulpenbollen uit Amsterdam, het is misschien wel het meest aangekochte souvenir en het meest bekende export product vanuit ons kleine kikkerlandje. Ik blijf het bijzonder vinden hoe een klein land zoals Nederland zo groots en bekend kan zijn in de export van bloembollen, en dan met name de wereldbekende tulpenbollen. Natuurlijk verbaast dit ons niks want we weten als geen ander hoeveel plezier je kan halen uit een simpele tulpenbol. Wat ons betreft begint het plezier al bij het planten, want hoeveel leuker is het om zelf een bol in de grond te begraven en vervolgens zelf stap voor stap de bloem te zien ontwikkelen. Hier haal je veel meer vreugde uit dan een kant-en-klaar gekocht plantje in het tuincentrum, want jij hebt die bol zelf geplant en zien ontwikkelen. Door jou werk en liefde staat er een mooie bloem in de tuin te stralen, en bij een juiste verzorging keert de bloemenpracht elk voorjaar opnieuw terug. Het planten van bloembollen brengt zoveel meer met zich mee dan de mooie bloemen die hier in het voorjaar uit voortkomen. Het is de hele beleving van het uitzoeken van de mooiste soorten, tot het planten van de bol, de verzorging en de ontwikkeling van jouw eigen stukje moeder natuur.

Koken met de Crocus Sativus

Crocus Sativus draagt als bijnaam ook wel de saffraan krokus, een bijnaam die dit kleine herfstbloeiend bloemetje draagt door de productie van saffraan. Mocht je nu geen keukenprinses zijn, dan zal dit je waarschijnlijk niet veel zeggen. Maar Saffraan is een kruid waarmee je de heerlijkste gerechten op smaak kan brengen. Naast de beleving van het planten van je eigen bloembollen en het zien ontwikkelen van je eigen bloemen, kun je met de Crocus Sativus ook nog eens je eigen gerechten bereiden.

Consumeren van bloembollen

Tulpenbollen en de bol van de Crocus Sativus zijn twee perfecte voorbeelden van bloembollen die je kan consumeren. Vroeger hebben Nederlanders tijdens de oorlog genoeg tulpenbollen gegeten, en de Crocus Sativus wordt in Iran al eeuwen gebruikt voor de productie van Saffraan. Toch zou ik nu niet zomaar een tulpenbol in je mond stoppen, want het is wel belangrijk dat het gaat om verse en onbespoten bollen. Daarnaast is het altijd belangrijk om te weten welke bloembol je eet, want er zijn ook genoeg bollen zoals bijvoorbeeld de Narcis, welke giftig zijn voor mensen en dieren. Het antwoord op de vraag of je bloembollen kan eten is dus ja, sommige bloembollen zijn eetbaar. Maar wij van The Blooming Company zullen je altijd aanraden om de bollen te planten zodat je kan genieten van de mooie bloemenpracht. Daar ga je uiteindelijk veel meer vreugde aan beleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.