Dames riemen zijn dingen waar je niet meer omheen kunt. Ze zijn dusdanig populair dat er behalve in winkels ook online webshops vol hangen met damesriemen. Echter, deze damesriemen hebben verschillende maten en elk model is anders, dus hoe draag je ze?

Het verhaal achter de damesriem

De geschiedenis van de riem gaat terug tot in de bronstijd, een periode in de prehistorie van c.a. 2100 jaar voor Christus tot 750 jaar voor Christus. Zowel mannen als vrouwen droegen riemen, gemaakt van een stuk leder en bedoeld om de kleding om de middel op zijn plaats te houden.

Er werd gewoon een knoopje ingelegd, heel wat anders dan de metalen gespen waar riemen tegenwoordig mee uitgerust zijn. Vanaf 1850 werd de riem niet meer door mannen en vrouwen gedragen, enkel gedurende bepaalde periodes. In het ´wilde westen´ bijvoorbeeld was de riem meer gebruikelijk voor mannen, de vrouwen droegen veelal jurken en daar kwam geen riem aan te pas. I

n de vroege Middeleeuwen, de late zeventiende eeuw en tussen 1900 en 1910 waren riemen ook een modeaccessoire voor vrouwen. De Art Nouveau vrouwen riemen uit het begin van de negentiende eeuw zijn tegenwoordig zelfs echte collectors items geworden.

Dames riemen kopen doe je natuurlijk bij Moderiemen.nl

Moderiemen.nl is een webwinkel gespecialiseerd in dames riemen. Zo beloven ze voor iedereen de perfecte riem. Het vinden van een riem kan soms een tijd duren, dus is het handig om de verschillende soorten damesriemen in de webwinkel te bekijken en eventueel welke riem je graag zou willen aanschaffen uit te zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like