Wanneer je continu bezig bent met een kettingzaag zal je ook wel merken dat de ketting minder sterk wordt. De spanning gaat eraf en de kracht van de ketting verdwijnt naar verloop van tijd. Hiervoor is het verstandig om geregeld de ketting kettingzaag te vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit bespaart kosten aangezien je geen compleet nieuw exemplaar hoeft te kopen. Maar waar moet je op letten als je hier naar op zoek gaat?

Zo heb je bijvoorbeeld het merk: 

  • Longer PRO
  • Oregon
  • Stihl

Uiteraard zijn er veel meer merken op de markt gebracht. Allen voorzien van de nodige kwaliteit waar het aan dient te voldoen. Hierin ben je zelf vrij om een keuze te maken welk soort ketting je wenst te gebruiken voor jouw project.

Een kettingzaag wordt voornamelijk gebruikt voor het omzagen van een boom of het bijsnoeien van lange takken van een boom. Dan is het belangrijk om er goed op te blijven letten dat de ketting van de kettingzaag ook daadwerkelijk sterk is. Onderhoud de ketting dus optimaal om hier een lange levensduur mee te hebben.

Het bestellen van een nieuwe ketting voor de kettingzaag

Na verloop van tijd is het toch nodig om de ketting te vervangen. Dit kan je zonder problemen zelf uitvoeren. Zorg er wel voor dat je de juiste ketting hebt voor de kettingzaag die je gebruikt. Koop dus geen merk welke niet past bij de kettingzaag zelf. Alleen dan zal je merken dat je langer kunt doen met de ketting.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like