Een brandmeldinstallatie wat daadwerkelijk ook zijn werk doet kan levens redden wanneer dit aan de orde is. Denk hierbij aan een brand wat in de nacht ontstaat, maar ook koolmonoxide ligt op de loer. Koolmonoxide is iets wat je niet ziet of ruikt, maar wat wel dodelijk kan zijn. Zorg er dus voor dat een installatie in huis of op kantoor is wat van levensbelang is!

Onlangs heeft Siemens twee nieuwe brandmelders op de markt gebracht. Beide zijn zo ontwikkelt dat ze niet alleen rook kunnen detecteren, maar ook de warmte. Mocht er dus vuur ontstaan achter een deur en de melder detecteert dit, dan zal het alarm afgaan waarmee levens gered kunnen worden. Bovendien bezit het model OOHC740 ook over een koolmonoxidedetector zoals eerder gezegd.

Waarom een brandmeldinstallatie?

Voor de zakelijke markt is dit model uitermate geschikt om te installeren. Werk jij bijvoorbeeld in een cleanroom? Dan zal je met gevaarlijke stoffen werken. Door gebruik te maken van deze brandmeldinstallatie zal het sneller detecteren wanneer er koolmonoxide vrij is gekomen.

Daarnaast spreekt het voor zich waar deze brandmelders voor dienen. Het voorkomen van uitslaande brand met dodelijk afloop. Zorg er dus voor dat de installatie door een expert wordt geïnstalleerd en ga niet zelf aan de slag. Alleen dan weet je dat het op de juiste manier wordt geïnstalleerd en is de kans zeer groot dat je levens zult redden hiermee!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like