Hip Hop muziek is erg populair bij de jeugd in Nederland. Het wordt veel geluisterd en je hebt veel artiesten in dit genre. De muziek wordt veel gedraaid in kroegen, clubs en op feestjes. Dat is omdat het vaak ook dansmuziek is en swingend. Het heeft vaak een simpel refreintje om lekker mee te zingen met het uitgaan. Je hebt bijvoorbeeld: Josylvio, Broederliefde, Lil Kleine, Bizzey, Boef, Frenna, Ronnie Flex, Sevn Alias, SFB, SBMG, Lijpe en Kraantje Pappie en niet de vrouwen te vergeten: Latifa, Famke louise, Lauwtje en Tabitha. Maar wie zijn nou tegenwoordig echt de bekendste 5 in Nederland?

De top 5 bekendste urban artiesten

Het is moeilijk om echt te zeggen wie het allerbekendste is omdat er verschillende factoren zijn om bekendheid te meten. Je kan bijvoorbeeld kijken naar de hoeveelheid volgers een artiest heeft op social media, je kan ook kijken naar de views op youtube of de streams op spotify. Heeft een artiest veel of weinig prijzen gewonnen en verkoopt die volle zalen?

Als we een kijkje nemen naar social media is lil kleine de populairste rapper, hij heeft maar liefst 1,7 miljoen volgers. Ronnie flex, Famke louise en Boef zitten ook in de miljoen volgers maar daarna haalt niemand de miljoen.

Bizzey heeft de meeste views met een rap videoclip op youtube, met maar liefst 287 miljoen views heeft hij het record behaald met het liedje ‘traag’. Loco van young felix scoort ook een hoog aantal views en komt op 117 miljoen, cartier van dopeboy haalt 104 miljoen views en boef met het liedje habiba springt er ook bovenuit met 63 miljoen views.

Je kan ook nog kijken naar de luisteraars per maand op spotify, dat is alleen wel een momentopname, als iemand net een album uit heeft gebracht dan zal die meer luisteraars hebben dan iemand die al tijdje geen muziek heeft gereleased. De meeste 3 geluisterd op spotify zijn Lil kleine, Ronnie flex en Boef.

Het is dus moeilijk om te zeggen wie nou echt de populairste is van Nederland. Lil kleine, Ronnie flex, Boef en Frenna doen het wel erg goed al een aantal jaar. Ik denk dat je wel mag zeggen dat zij de populairste zijn. Wel erg leuk is om te zien dat tegenwoordig de vrouwen het ook steeds beter gaan doen en ook steeds populairder worden bij de jeugd.

artiest boeken

Leave a Reply

Your email address will not be published.